13 Ιούν Η UVITRONICS στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων
Με μεγάλη μας χαρά, ανακοινώνουμε την επιτυχή εγγραφή της “UVITRONICS IKE ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΣ” στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Ε.Μ.Ν.Ε) στις 6 Ιουνίου 2023.
Στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, η ταχύτητα και η ευελιξία αποτελούν ζωτικές παραμέτρους για την επιτυχία κάθε νέας επιχείρησης. Ειδικότερα, η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών είναι συχνά ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων.
Η UVITRONICS, ως μια καλά οργανωμένη και επαγγελματικά προετοιμασμένη επιχείρηση, καταφέρνει να ξεκινήσει τη λειτουργία της χωρίς καμμία καθυστέρηση καθώς η εγγραφή της στο Ε.Μ.Ν.Ε έγινε με διαδικασίες Fast Track.
Αυτό ενισχύει την αντίληψη ότι η καινοτομία και η αποτελεσματικότητα είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιχειρηματική επιτυχία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια θετική προοπτική για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.
Ποιοι βρίσκονται όμως πίσω από την UVITRONICS;
Στην μετοχική σύνθεση εκτός από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, συμμετέχουν ερευνητές καθώς και ιδιώτες επενδυτές με κύριο επενδυτή την εταιρεία ΑΣΤΗΡ Ε.Π.Ε.- Συστήματα καθαρισμού αέρα βιομηχανικών χώρων.
Σκοπός της, η αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων απολύμανσης του αέρα εσωτερικών χώρων με την νέα συσκευή UVC ULTRAPURE που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από τον καθηγητή Γιώργο Νικολαΐδη.
Ενδεικτικά αποτελέσματα πειραμάτων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπου ελέγχθηκε η απόδοση της συσκευής με μετρήσεις μείωσης του μικροβιακού φορτίου σε πραγματικό χρόνο ήταν: α)σε μικρό εργαστήριο φοιτητών του Πανεπιστημίου (85 m3, μείωση κατά 75% σε 60 λεπτά), β) σε βαγόνι του Αττικό Μετρό (100 m3, μείωση κατά 93% σε 30 λεπτά), γ) στην ΜΕΘ COVID 19 του Γενικού Νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ» (85 m3, μείωση κατά 70% σε 60 λεπτά, με την παρουσία ασθενών).
Στόχοι της επιχείρησης:
- Προστασία της δημόσιας υγείας.
- Περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα απολύμανσης του αέρα εσωτερικών χώρων
- Εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης μετάδοσης αερομεταφερόμενων παθογόνων (ιών, μικροβίων κλπ.) σε καιρό πανδημίας.
Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως υπερήφανος υποστηρικτής (νομικά θέματα/IP και finacning) συγχαίρει την αξιόλογη αυτή ερευνητική ομάδα για το έργο της και τις επιτυχίες της.